Onze diensten en specialisaties voor gezond bewegen

Onze werkwijze

Bij Feet Support doen we grondig onderzoek naar de oorzaak van lichamelijke klachten. Het eerste onderzoek duurt dan ook 45 tot 60 minuten. We stellen je uitgebreid vragen en nemen een lichamelijk onderzoek af waarbij we kijken naar de functionaliteit van sportrelevante gewrichten en spiergroepen.

Vervolgens maken we een drukmeting van jouw voeten, zodat we de belasting hierop nauwkeurig in kaart kunnen brengen. Hierbij maken we een videoanalyse van jouw looppatroon en sportbewegingen. Als laatste beoordelen wij de huidige sportschoenen.
Het doel is om een goede indruk te krijgen van de totale bewegings- en beperkingsmogelijkheden van jouw lichaam. Sommige klachten lossen we niet alleen op. Wanneer klachten verdergaan dan podotherapie werken wij samen met collega zorgprofessionals, zoals
Fysiotherapie ZorgSaam, Fysiotherapie de Brug en Fyziototaal Tibben.

Na het onderzoek vertellen wij je wat de oorzaak van de blessure of klachten zijn. Hiervoor bieden we je gelijk een passende behandelmethode aan. Dit is wel afhankelijk van de oorzaak. Indien nodig verwijzen we je door naar collega’s.

Onze werkwijze

Bij Feet Support doen we grondig onderzoek naar de oorzaak van lichamelijke klachten. Het eerste onderzoek duurt dan ook 45 tot 60 minuten. We stellen je uitgebreid vragen en nemen een lichamelijk onderzoek af waarbij we kijken naar de functionaliteit van relevante gewrichten en spiergroepen.
Vervolgens maken we een drukmeting van jouw voeten, zodat we de belasting hierop nauwkeurig in kaart kunnen brengen. Hierbij maken we een videoanalyse van jouw looppatroon en sportbewegingen. Als laatste beoordelen wij de schoenen voor dagelijkse gebruik.

Het doel is om een goede indruk te krijgen van de totale bewegings- en beperkingsmogelijkheden van jouw lichaam. Sommige klachten lossen we niet alleen op. Wanneer klachten verdergaan dan podotherapie werken wij samen met collega zorgprofessionals, zoals
Fysiotherapie ZorgSaam.

Na het onderzoek vertellen wij je wat de oorzaak van de blessure of klachten zijn. Hiervoor bieden we je gelijk een passende behandelmethode aan. Dit is wel afhankelijk van de oorzaak. Indien nodig verwijzen we je door naar collega’s.

In de zomer is het heerlijk om met sandalen en teenslippers te lopen. Helaas biedt het standaard assortiment geen schoenen met uitneembare zool. Speciaal voor de zomer maken wij sandalen en teenslippers voor jou op maat. De zool die je gewend bent, verwerken wij in de sandaal of slipper. Zie onze folder

Hoe werkt het?

Stel jouw eigen Sandalino samen op www.sandalinos.nl. Hier kies je uit het gewenste model en materiaal. Je ontvangt een unieke code waarmee je bij ons een afspraak kunt maken voor het aanmeten.

Let op!

De levertijd van een Sandalino is gemiddeld 4 tot 6 weken. Wanneer je ze komt ophalen, geef dan even bij de receptie aan dat het om Sandalinos gaat.

Wat zien wij met een echografie?

Verschillende structuren en aandoeningen beoordelen wij met een echografie:

 • Scheuren, littekens en kalkneerslag in de spieren;
 • Scheuren, ontstekingen, tendinitis, paratendinitis in de pezen;
 • Ontstekingen, vochtcollectie en kalkneerslag van slijmbeurzen;
 • Scheuren en verdikkingen in de gewrichtsbanden;
 • Ontstekingen, scheuren en verdikkingen in kapsels;
 • Schade, defecten en dikte van het kraakbeen;
 • Ligging van tunnels (o.a. de carpale tunnel van de pols) in de zenuwen;
 • Losse botfragmenten, breuken, instulpingen en groeischijven in de botten.

Hoe maken wij inlegzolen?

Inlegzolen maken op twee manieren; middels een innovatie 3D printer en door ze uit te frezen. Bij de 3D geprinte zolen worden de voetmetingen en gegevens uit het podotherapeutisch onderzoek gebruikt om de samenstelling en uitvoering van de inlegzool te bepalen. Met speciale CAD software sturen we deze ‘bouwtekening’ door aan de 3D printer en vervolgens worden uw maatwerk steunzolen uitgeprint. Voordelen zijn o.a. de kwaliteit, snelle levering, personalisatie, duurzaamheid en het levert 98% minder restafval op.

Ook frezen we podotherapeutische zolen uit met verschillende materialen om schokabsorptie, demping en stabiliteit te controleren. De vormgeving van de zool is o.a. afhankelijk van het onderzoek, jouw voeten en klachten, jouw schoeisel en dagelijkse activiteiten. Inlegzolen die je dagelijks gaat gebruiken, werken wij af met een lederen toplaag, zodat ze tijdens het dragen comfortabel en aangenaam aanvoelen.

Afname van klachten

Dankzij podotherapeutische zolen bereiken we een corrigerend, compenserend of drukverdelend effect op de gewrichten van de voeten en benen. In de meeste gevallen nemen de klachten binnen 8 weken af. Hier vertellen we je alles over tijdens het eerste consult.

Ervaar je pijnklachten aan pezen of banden? Heb je al het mogelijk al geprobeerd om ervan verlost te raken? Misschien biedt shockwave therapie je de oplossing waar je nog niet aan hebt gedacht. Deze soort van therapie is geschikt voor klachten, zoals:

 • tennis- of golfelleboog
 • hielspoor
 • achillespeesklachten
 • kniepeesklachten
 • peesklachten aan de heup
 • scheenbeenklachten (shin splints)
 • schouderpeesklachten

Wat is Shockwave?

Extracorporale ShockWave Therapie (ESWT) ofwel ShockWave is een nieuwe revolutionaire behandelmethode en speciaal bedoeld voor de behandeling van chronische spier- en peesaandoeningen. Langdurige blessures die hardnekkig zijn, behandelen wij effectief met behulp van deze speciaal ontworpen apparatuur.

Shockwave is ontstaan vanuit de technologie van de niersteen vergruizing. Urologen verwijderen al decennialang nierstenen succesvol zonder te opereren dankzij deze schokgolfmethode. Shockwave therapie blijkt een stimulerend effect te hebben op botgenezing en heling van chronische peesontstekingen. De verhardingen in de pezen worden aanzienlijk minder. Kalkafzettingen verdwijnen meestal helemaal. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor een goede doorbloeding in de pezen.

Shockwave voordelen

 • Er is geen anesthesie (pijnstilling) nodig.
 • Het is een milde behandeling, zonder geneesmiddelen of chirurgie.
 • Het is een kortdurende behandeling (ongeveer 10 minuten per behandeling).
 • Het zorgt voor een korte behandelperiode, meestal is de klacht verdwenen na 4 tot 6 sessies
 • Het verbetert de beweeglijkheid van een gewricht en daardoor de levenskwaliteit.
 • Het behandelt de oorzaak in plaats van symptomen.
 • Er zijn weinig bijwerkingen. Wel kan direct na de shockwave behandeling een lichte roodheid of zwelling ontstaan.
 • Dankzij Shockwave therapie kan een injectie of zelfs een operatie overbodig blijken.

Feet Support en Shockwave

Afhankelijk van de resultaten uit het podotherapeutisch onderzoek adviseren wij mogelijk een ShockWave therapie. In veel gevallen gaat dit samen met een inlegzool om de belasting op jouw voeten te verminderen. De therapie doen wij in samenwerking met onze collega’s van Fysiotherapie ZorgSaam. Zij zijn gespecialiseerd in ShockWave therapie. De vordering van de behandeling bespreken wij gezamenlijk, zodat jij het beste resultaat krijgt.

ZorgSaam Fysiotherapie en Shockwave

Fysiotherapie ZorgSaam lokaliseert met een echoapparaat de betreffende plek die een behandeling nodig heeft. ZorgSaam zorgt voor de kwaliteit en volgt hiervoor cursussen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. In de praktijk zijn Leo Steur en Patrick ter Brugge de specialisten. Op www.shockwavenet.nl vind je meer informatie over de therapie.

Resultaten

Dat de shockwave therapie een bijzonder goede methode is, merken wij aan onze patiënten. Patiënten uit Hellendoorn, Rijssen, Wieren, Holten, Markelo, Den Ham, Zwolle e.a. Ze komen allemaal naar Fysiotherapie ZorgSaam in Nijverdal voor een behandeling, omdat de resultaten zo effectief zijn.

Bij Feet Support is het mogelijk dat u een behandeling krijgt met een taping. Op deze pagina leest u alles over de verschillende behandelingsmogelijkheden met tape. Bij Feet Support wordt tape regelmatig gebruikt in afwachting van de levering van podotherapeutische zolen en/of sportpodotherapeutische zolen.

Goede schoenen zijn ontzettend belangrijk om comfortabel te lopen. Er bestaat hiervoor geen eenduidig advies. Het hangt af van jouw voeten en de wensen en eisen die je aan schoenen stelt.

Wij geven je wel graag een leidraad voor de aanschaf van confectie- of sportschoenen. Hiervoor werken we nauw samen met de speciaalzaak ZorgSaam Loperscompany uit Nijverdal. Zij helpen je graag verder bij het zoeken naar de perfecte schoen.

Afspraak plannen

De eerste stap naar gezond bewegen

Ben je klaar om de stap te maken om gezond te blijven bewegen? Voorkomen is beter dan genezen. We kijken graag met je mee waar we jouw leven wat makkelijker kunnen maken.

Contact opnemen